Meny
Kundvagn

Norrtälje Custom Bike Show 2017

(Mikael Fritz)

Den 3 juni arrangerades Custom Bike Show för 43:e året. The Occasional Rider var där för att se vad alla byggare skapat.

Trots dystra prognoser så var himlen förvisso molnigt men med uppehåll. Regnkläderna stuvades därför undan och vi kunde efter en relativt smidig avfärd ta oss ut ur Stockholm och via E18 ta oss till Norrtälje på dryga timman. Planen hade varit att ta 276 för en något längre men roligare väg men en senare avfärd en planerat gjorde att vi valde motorvägen.

Skyltningen i Norrtälje var tydlig och bra och det var endast en kortare kö till inpasseringen. Det visade sig dock att entrén endast accepterade kontanter vilket man inte gjort speciellt tydligt på hemsidan eller i den information som gått ut via Facebook. Vi fick parkera och gå på jakt efter kontanter. Bankomaten var stängd visade det sig och det krävdes ett besök på apoteket och en snäll personal i kassan som lät oss ta ut pengar på kortet för att kontantproblemet skulle lösas. Väl tillbaka visade det sig att den andra entrén accepterade Swish. Väldigt förvirrande och dåligt informerat. Efter detta gick dock infart och parkering smidigt och vi kunde ta oss in på utställningsområdet.

Custom Bike Show domineras av två namn visade det sig snart. Harley och Davidsson. Det finns en klass för Classic och en för Café Racer men dessa klasser är verkligen perifera, både var det gäller antal och placeringen på utställningen. Detta var förvisso lite väntat men det var ändå en liten besvikelse att det var så pass få objekt på både Classic och Café Racer. Vi hittade dock ett par riktigt fina byggen och deras ägare bland Café Racer-klassen som vi hade bra samtal med.

Överlag var upplevelsen av Norrtälje Custom Bike Show positiv men den är i första hand en Harley-inriktad tillställning. Detta är ju så klart inte något negativt i sig men kan vara bra att känna till innan man bestämmer sig för att närvara.

+

Bra arrangerat när det gällde logistiken (förutom betalningen av entréavgiften).

Trevlig stämning.

Ed's Burger som ligger ett stenkast utanför området.

Vädret: trots dystra prognoser så höll sig regnet borta under hela dagen.

-

99% Harley Davidsson, både bland besökare och utställare. Kanske lite överdrivet men det kändes så. Detta behöver så klart inte vara ett minus men det blev lite enformigt.

Dåligt information kring betalning av entré där man först sa sig enbart ta kontanter och sedan plötsligt accepterade Swish efter vi spenderat 20 min med att få tag på kontanter.

custom-bike-show-norrtalje-2017-chopper-01custom-bike-show-norrtalje-2017-chopper-02
← Äldre inlägg Nyare inlägg →


Comments

Lämna en kommentar