Meny
Kundvagn

Ride Sunday i Stockholm 2017

(Mikael Fritz)

Den 2 juli arrangerades det globala eventet Ride Sunday för första gången och The Occasional Rider var med på den offentliga tur som arrangerades i Stockholm.

Bakom Ride Sunday ligger Mark Hawwa som även står bakom Distinguished Gentleman’s Ride (DGR), ett event som de senaste åren växt sig stort globalt och som enligt uppgift dragit in miljontals dollar till välgörenhet. DGR har även körts i Sverige sedan ett antal år tillbaka med ett ständigt växande deltagande.

Medan DGR har haft lite mer strikta riktlinjer kring vilka cyklar som får delta och hur man skall vara klädd så har Ride Sunday lanserats som ett mer öppet event för alla, oavsett märke på tanken eller vilken typ av hjälm du har. Vid Ride Sunday är det viktiga att man deltar och att man sätter fokus på de välgörenheten som man kan välja att stödja. Det gillar vi verkligen. Även om The Occasional Rider så klart tycker man skall åka med stil så känns det lite omodernt att exkludera deltagare p g a sådana i sammanhanget triviala saker.

Den första upplagan av Ride Sunday i Stockholm blev en småskalig men väldigt trevlig tillställning som utmynnade i nya bekantskaper och en härlig rundtur på Djurgården, ett garagebesök vid St Eriksplan för att sedan avslutas på Södermalm. Nästa år siktar vi så klart på att få med ännu fler deltagare.


← Äldre inlägg Nyare inlägg →


Comments

Lämna en kommentar