Meny
Kundvagn

Byten & Returer

Alltid 14 dagars öppet köp

Enligt distansavtalslagen har du som kund alltid rätt att returnera hela eller delar av din order inom 14 dagar från att du mottagit den. Vi erbjuder fri retur på alla order inom Sverige så länge du använder dig av vår returfraktsedel samt att du följer våra returrutiner nedan:

Returrutin

  1. Fyll i den retursedel som kom med din order. Detta gör du för att vi så snabbt som möjligt skall kunna hantera din retur och din återbetalning.
  2. Packa ner den vara/varor du vill returnera tillsammans med den ifyllda retursedeln i samma emballage som dem kom. Skulle emballaget vara trasigt eller slängt så använd likvärdigt emballage som skyddar varorna väl från stötar och fukt. För retur av hjälmar från Hedon vänligen ladda ner våra ytterligare instruktioner.
  3. Klistra sedan på returfraktsedeln som kom med din order. Se till att du placerar denna över eventuell gammal fraktsedel eller att du helt avlägsnar den gamla fraktsedeln.

Lämna in paketet på ett av speditörens serviceställen. Beroende på vilken speditör som står på returfraktsedeln så kan du söka dig fram till närmaste serviceställe på följande länkar:

DHL Service Point
Schenker
PostNord

Glöm inte att spara kvittensen du får när du lämnat in paketet!

OBS! För order där samtliga varor skickats till dig direkt från vår leverantör (s.k drop shipment) så ber vi dig kontakta oss via mail eller chat så hjälper vi dig med en returfraktsedel.

Återbetalning

Återbetalning sker så snart som möjligt efter att vi mottagit och godkänt din retur. Vi försöker alltid vara så snabba som möjligt men räkna med att det kan ta upp till 10 arbetsdagar innan du har pengarna på kontot.

OBS! Vid återbetalning på köp som gjorts med utländska kort tar The Occasional Rider inget ansvar och erbjuder igen kompensation för eventuella avgifter som kundens bank tar ut för exempelvis valutaväxlingar.

Byten

Enklaste sättet om du vill byta en vara (t.ex. mot en annan vara eller annan storlek eller färg) är att utöva din ångerrätt genom att returnera varan eller varorna enligt vår returrutin ovan. Lägg sedan en ny beställning på de nya varor du vill ha. Du kan även kontakta vår kundservice så gör vi alltid vårt bästa för att hjälpa dig.

Varor som inte omfattas av ångerrätt

Det är ingen bytes- eller ångerrätt på varor som specialtillverkas enligt köparens anvisningar. Detta gäller exempelvis om man beställer en hjälmvariant från Hedon (gällande färg, hårdvara, stoppning) som inte är en del av deras standardsortiment.