Hoppa till innehållet

Byten och returer


Alltid 14 dagars öppet köp

Enligt distansavtalslagen har du som kund alltid rätt att returnera hela eller delar av din order inom 14 dagar från att du mottagit den.

Vi erbjuder vanligtvis kostnadsfri retur från ombud på alla order inom Sverige oavsett ordervärde. Detta förutsätter att man använder vår returfraktsedel samt att man följer de instruktioner angående returrutin.

Undantag från kostnadsfri retur är order där man använd någon form av rabattkod i kassan. I dessa fall står kunden själv för returkostnaden. Rör det sig om ett storleksbyte betalar kunden returen och The Occasional Rider står för fraktkostnaden för leveransen av den nya storleken ut till kund.

Returrutin

  1. Packa ner den vara/varor du vill returnera. Skulle packmaterialet vara trasigt eller slängt så använd likvärdigt som skyddar varorna väl från stötar och fukt. För retur av hjälmar från Hedon vänligen ladda ner våra ytterligare instruktioner.

  2. Kontakta order@occasionalrider.com och meddela oss att du vill returnera hela eller delar av din order. Vi återkommer med en returfraktsedel.

  3. Skriv ut och klistrar returfraktsedeln på paketet. Se till att du tar bort eller klistrar över den gamla fraktsedeln.

  4. Lämna in paketet på ett av transportörens serviceställen. Beroende på vilken transportör som står på returfraktsedeln så kan du söka dig fram till närmaste serviceställe på följande länkar:

Glöm inte att spara kvittensen du får när du lämnat in paketet!

Återbetalning

Återbetalning sker så snart som möjligt efter att vi mottagit och godkänt din retur. Vi försöker alltid vara så snabba som möjligt men räkna med att det kan ta upp till 10 arbetsdagar innan du har pengarna på kontot.

OBS! Vid återbetalning på köp som gjorts med utländska kort tar The Occasional Rider inget ansvar och erbjuder igen kompensation för eventuella avgifter som kundens bank tar ut för exempelvis valutaväxlingar.

Byten

Enklaste sättet om du vill byta en vara (t.ex. mot en annan vara eller annan storlek eller färg) är att utöva din ångerrätt genom att returnera varan eller varorna enligt vår returrutin ovan. Lägg sedan en ny beställning på de nya varor du vill ha. Du kan även kontakta vår kundservice så gör vi alltid vårt bästa för att hjälpa dig.

Varor som inte omfattas av ångerrätt

Det är ingen bytes- eller ångerrätt på varor som specialtillverkas enligt köparens anvisningar. Detta gäller exempelvis om man beställer en hjälmvariant från Hedon (gällande färg, hårdvara, stoppning) som inte är en del av deras standardsortiment.