Hoppa till innehållet

Leveransvillkor


Allmänt

Alla priser visas inklusive moms. På order över 1500 kronor erbjuder vi fri frakt till ombud inom Sverige. Vi erbjuder vanligtvis kostnadsfri retur från ombud på alla order inom Sverige oavsett ordervärde. Detta förutsätter att man använder vår returfraktsedel samt att man följer de instruktioner som finns under Byten och returer.

Undantag från kostnadsfri retur är order där man använd någon form av rabattkod i kassan. I dessa fall står kunden själv för returkostnaden. Rör det sig om ett storleksbyte betalar kunden returen och The Occasional Rider står för fraktkostnaden för leveransen av den nya storleken ut till kund.

Speditörer

Vi levererar alla produkter i samarbete med välkända speditörer som DHL, PostNord och Schenker. Notera att vi, förutom till Gotland, inte kan leverera till adresser som kräver båttransport inom Sverige.

Order och leveransbekräftelse

Vi skickar en orderbekräftelse via e-post så fort vi mottagit din order. Orderbekräftelsen gäller i kombination med bevis på genomförd betalning som kvitto i händelse av byte eller reklamation.

Vid order på varor som vi ej har på lager men som går att förbeställa (ex. inkommande varor, påfyllnadsvaror eller beställningsvaror) eller där det rör sig om varor som skickas direkt till dig från vår leverantör (s.k drop shipment), så reserverar vi oss för eventuell slutförsäljning hos leverantören. Skulle vi mot förmodan inte kunna leverera beställd vara så ges full återbetalning på redan betald order. Vi ger dock ingen annan kompensation.
När din order har packats och lämnat vårt lager kommer du motta en leveransbekräftelse med information om vilken speditör som kommer leverera din order samt ett kollinummer så du kan spåra din försändelse.

Leveranstider

(alla leveranstider är estimerade, avvikelser kan förekomma)

Lagervaror: 1-3 arbetsdagar.  

Transportskador

Om du upptäcker att produkter blivit skadade under transport till dig ber vi dig att omgående ta kontakt vår kundservice. Enligt konsumentverket skall en transportskada rapporteras till säljaren inom skälig tid efter att kunden uppmärksammat (eller borde uppmärksammat) skadan. Om du är företagskund skall skadan rapporteras till oss inom sju dagar. För snabbast möjliga hantering av ärendet är det viktigt att du:
  • anger ordernummer
  • sparar allt förpackningsmaterial som ordern kom packad i tills ärendet är stängt
  • bifogar tydliga bilder på skadorna på produkten samt på eventuella synliga skador på förpackningsmaterialet
    Beroende på hur omfattande skadan är så byter vi antingen ut produkten, reparerar den eller så tillämpar vi ett prisavdrag. Detta gör vi dock alltid i samråd med er som kund så ni känner er nöjd.