Kundservice


  • Betalsätt
  • Leveransvillkor
  • Byten & returer
  • Garanti och reklamationer
  • Säkerhet & sekretess
  • Personuppgiftspolicy

Betalsätt/Payment options

Kunder bosatta i Sverige

Vi använder oss av Klarna vilket erbjuder dig ett flexibelt sätt att betala.

Klarna gör det möjligt för dig att betala direkt, betala senare eller dela upp betalningen över tid. Genom att erbjuda dina kunder flexibilitet blir de mer benägna att handla mer och oftare hos dig.

Du kan läsa mer om Klarna och de olika betalalternativ på deras hemsidan.

Customers living outside of Sweden

We accept Visa, Mastercard or American Express in the online checkout.


Leveransvillkor

Alla priser visas inklusive moms. På order över 1500 kronor erbjuder vi fri frakt till ombud inom Sverige. Vi erbjuder kostnadsfri retur från ombud på alla order inom Sverige oavsett ordervärde. Detta förutsätter att man använder vår returfraktsedel samt att man följer de instruktioner som finns under Byten och returer.

Speditörer

Vi levererar alla produkter i samarbete med välkända speditörer som DHL, PostNord och Schenker. Notera att vi, förutom till Gotland, inte kan leverera till adresser som kräver båttransport inom Sverige.

Order och leveransbekräftelse

Vi skickar en orderbekräftelse via e-post så fort vi mottagit din order. Orderbekräftelsen gäller i kombination med bevis på genomförd betalning som kvitto i händelse av byte eller reklamation.

Vid order på varor som vi ej har på lager men som går att förbeställa (ex. inkommande varor, påfyllnadsvaror eller beställningsvaror) eller där det rör sig om varor som skickas direkt till dig från vår leverantör (s.k drop shipment), så reserverar vi oss för eventuell slutförsäljning hos leverantören. Skulle vi mot förmodan inte kunna leverera beställd vara så ges full återbetalning på redan betald order. Vi ger dock ingen annan kompensation.

När din order har packats och lämnat vårt lager kommer du motta en leveransbekräftelse med information om vilken speditör som kommer leverera din order samt ett kollinummer så du kan spåra din försändelse.

Leveranstider

(alla leveranstider är estimerade, avvikelser kan förekomma)

Lagervaror: 1-3 arbetsdagar. För lagervaror som tillfälligt är slut i lager så räkna med 5-7 arbetsdagar.

Drop shipment-varor: 3-6 arbetsdagar. Dessa varor skickas direkt till dig från våran leverantör.

Beställningsvaror: vanligtvis 2-12 arbetsdagar beroende på leverantör/grossist. Vi kommer återkomma till dig så fort vi lagt ordern hos dem med ett mer exakt leveransdatum.

Inkommande varor som kan förbeställas: har en notering på respektive storlek/färg/variant som anger estimerat inleveransdatum till vårt lager. Vid en beställning kommer vi hålla dig informerad om det skulle bli stora avvikelser på inkommande leverans.

Tänk på att du som kund alltid ska kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen av produkterna.

Transportskador

Om du upptäcker att produkter blivit skadade under transport till dig ber vi dig att omgående ta kontakt vår kundservice. Enligt konsumentverket skall en transportskada rapporteras till säljaren inom skälig tid efter att kunden uppmärksammat (eller borde uppmärksammat) skadan. Om du är företagskund skall skadan rapporteras till oss inom sju dagar. För snabbast möjliga hantering av ärendet är det viktigt att du:

  • anger ordernummer
  • sparar allt förpackningsmaterial som ordern kom packad i tills ärendet är stängt
  • bifogar tydliga bilder på skadorna på produkten samt på eventuella synliga skador på förpackningsmaterialet

Beroende på hur omfattande skadan är så byter vi antingen ut produkten, reparerar den eller så tillämpar vi ett prisavdrag. Detta gör vi dock alltid i samråd med er som kund så ni känner er nöjd.


Byten och returer

Alltid 14 dagars öppet köp

Enligt distansavtalslagen har du som kund alltid rätt att returnera hela eller delar av din order inom 14 dagar från att du mottagit den. Vi erbjuder fri retur på alla order inom Sverige så länge du använder dig av vår returfraktsedel samt att du följer våra returrutiner nedan:

Returrutin

  1. Packa ner den vara/varor du vill returnera. Skulle packmaterialet vara trasigt eller slängt så använd likvärdigt som skyddar varorna väl från stötar och fukt. För retur av hjälmar från Hedon vänligen ladda ner våra ytterligare instruktioner.
  2. Kontakta [email protected] och meddela oss att du vill returnera hela eller delar av din order. Vi återkommer med en returfraktsedel.
  3. Skriv ut och klistrar returfraktsedeln på paketet. Se till att du tar bort eller klistrar över den gamla fraktsedeln.
  4. Lämna in paketet på ett av transportörens serviceställen. Beroende på vilken transportör som står på returfraktsedeln så kan du söka dig fram till närmaste serviceställe på följande länkar:

Glöm inte att spara kvittensen du får när du lämnat in paketet!

Återbetalning

Återbetalning sker så snart som möjligt efter att vi mottagit och godkänt din retur. Vi försöker alltid vara så snabba som möjligt men räkna med att det kan ta upp till 10 arbetsdagar innan du har pengarna på kontot.

OBS! Vid återbetalning på köp som gjorts med utländska kort tar The Occasional Rider inget ansvar och erbjuder igen kompensation för eventuella avgifter som kundens bank tar ut för exempelvis valutaväxlingar.

Byten

Enklaste sättet om du vill byta en vara (t.ex. mot en annan vara eller annan storlek eller färg) är att utöva din ångerrätt genom att returnera varan eller varorna enligt vår returrutin ovan. Lägg sedan en ny beställning på de nya varor du vill ha. Du kan även kontakta vår kundservice så gör vi alltid vårt bästa för att hjälpa dig.

Varor som inte omfattas av ångerrätt

Det är ingen bytes- eller ångerrätt på varor som specialtillverkas enligt köparens anvisningar. Detta gäller exempelvis om man beställer en hjälmvariant från Hedon (gällande färg, hårdvara, stoppning) som inte är en del av deras standardsortiment.


Garanti & reklamationer

Vi följer konsumentköpslagen. Alla produkter säljs med 1 års garanti och 3 års reklamationsrätt om inget annat anges vid produktbeskrivningen. Garanti och reklamationsrätt gäller för köp i Sverige. För köp inom övriga EU gäller enligt lag 2 års reklamationsrätt. Alla fel skall meddelas till oss inom rimlig tid från att det uppmärksammats. Inom 2 månader anses alltid som rimligt.

Vid ett garanti eller reklamationsärende ber vi dig ta kontakt oss via e-post eller telefon. Du behöver kunna uppvisa inköpskvitto. Beskriv med ord och gärna bilder vad ärendet gäller. Rör det sig om ett fel som täcks av garanti eller reklamation så kommer varan beroende på fel antingen repareras eller ersättas med en ny produkt. Skulle inget av dessa alternativ vara möjligt görs en återbetalning.


Säkerhet & sekretess

Försäljning till minderåriga

För att få handla i butiken måste du fyllt 18 år.

Vi hanterar din personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR)

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter som exempelvis namn, adress och personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Vi kan i vissa fall dessutom dokumentera kommunikation som vi har med dig via telefon eller e-post, för att kunna ge dig bästa service och följa upp dina ärenden. Du har enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post. På The Occasional Rider värdesätter vi din säkerhet och vi kommer aldrig frivilligt lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Mer utförlig information om hur vi arbetar utifrån Dataskyddsförordningen (GDPR) hittar du under vår Personuppgiftspolicy.

Användning av cookie-filer

www.occasionalrider.com använder ”cookies” för att du skall få en så bra upplevelse av vår sida som möjligt. En cookie, eller kaka på svenska, är en liten textfil som en webbplats begär att få lagra på besökarens dator och som innehåller en viss mängd information och en viss tidsstämpel.

Webbläsaren sparar informationen på ett speciellt ställe i din dator och returnerar informationen i kakan till webbplatsen man besökt vid varje förfrågan av sidor/bilder från webbplatsen. Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. På vår webbplats används båda sessioncookies och permanenta cookies. Oberoende av vilken typ av cookie som används på den här webbplatsen sparas ingen personlig information om besökaren (som till exempel e-postadress eller namn).

Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas.

Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om hur du kan se vilka cookie som finns lagrade i din webbläsare, hur man tar bort dem samt gör inställningar för om cookies ska accepteras eller inte.

Anti-spam-policy

Vi kommer aldrig skicka dig digital eller postal reklam om du inte uttryckligen tackat ja till detta genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Skulle du anmält dig och önskar avanmälan dig går det bra att göra via vår kundtjänst eller via en länk i det utskickade nyhetsbrevet.

I samband med att du gör en beställning hos oss kommer du få e-postmeddelanden som rör din order, betalning och leveransbekräftelser. Speditören kan beroende på valt transportsätt även skicka dig SMS med leveransdetaljer.

Betalsäkerhet

Alla sidor på www.occasionalrider.com där du lämnar personliga uppgifter är säkra sidor med krypteringstekniken SSL för att garantera säkerheten för din personliga information. Du kan läsa mer om de olika betalsättens säkerhet under avsnittet Betalsätt.


Personuppgiftspolicy

Senast uppdaterad 2020-03-10

Hej och välkommen till en av de viktigaste sidorna på The Occasional Rider.

Här har vi samlat en massa nyttig information kring vilka uppgifter du delar med dig av när du handlar och interagerar med oss. Vi gör detta för att det skall vara tydligt för dig:

  • vilket ansvar vi har att skydda dina rättigheter och din integritet
  • hur vi nyttjar de personuppgifter du delar med dig av genom att besöka, handla och interagera med oss i våra olika kanaler
  • vilka uppgifter vi samlar in, varför vi gör det och hur vi använder den.

Vem är det som samlar in dina personuppgifter?

The Occasional Rider AB (organisationsnummer 559089-1510) är personuppgiftsansvarigför de uppgifter som du delar med dig av när du besöker eller beställer varor via occasionalrider.com eller när du kommunicerar med någon av de kanaler som är kopplade till företaget (ex. e-post, chat eller telefon).

För att kunna leverera order till dig som kund och erbjuda dig bästa möjliga service så tar vi hjälp av ett antal väl utvalda underleverantörer. Det kan exempelvis röra sig om transportörer, betalningslösningar, chat-funktioner eller e-postleverantörer. För att de skall kunna utföra sina åtaganden som leverantör får de hantera utvalda personuppgifter du gett till oss. I samband med detta blir de klassade som personuppgiftsbiträden.

Vilka personuppgifter behandlas?

Vi har gjort en sammanställning med de personuppgifter som samlas in från dig beroende på hur du interagerar med vårt företag, vår e-handel och våra kommunikationskanaler. Här ser du också i korthet hur vi motiverar vårt insamlande.

Kategorier av personuppgifter:

*Innehåller de personuppgifter du valt att skriva/ladda upp.

Underbiträden för behandling av personuppgifter:

Varför behandlas dina personuppgifter?

Vi samlar in och hanterar dina personuppgifter för att kunna leverera din order; för att uppfylla våra åtaganden gällande exempelvis garanti och reklamationsrätt efter levererad order samt för att kunna erbjuda dig bästa möjliga service innan, under och efter ditt köp.

Vilka får ta del av dina personuppgifter?

Vi delar vissa av dina personuppgifter med de underleverantörer och partners vi samarbetar med för att kunna uppfylla vårt uppdrag gentemot dig som kund och för att kunna uppfylla våra skyldigheter som företag. Det kan exempelvis betyda att en transportör kommer hantera vissa av dina personuppgifter för att kunna leverera dina varor på ett snabbt, säkert och effektivt sätt eller att vi dina uppgifter kommer hanteras av företag och mjukvara som hjälper oss med bokföring eller support. Detta kan betyda att vissa av dina uppgifter kommer hanteras både inom och utanför EU/EES.

De leverantörer vi använder oss av som hanterar dina personuppgifter har i sin tur skyldigheter som motsvarar det du som kund avtalat med oss. Dessa skyldigheter regleras i Personuppgiftsbiträdesavtal vi har, eller håller på att upprätta, med respektive leverantör.

Tillgång till dina personuppgifter är behörighetsstyrd där endast de som behöver ha tillgång till dem har det. Uppgifterna lagras i system eller på enheter med begränsad tillgång via användarnamn och lösenord.

Hur lång tid sparar vi dina personuppgifter?

The Occasional Rider sparar generellt sätt dina uppgifter så länge som det behövs för att fullfölja våra åtaganden mot dig som kund eller så länge det finns en aktiv kundrelation. Det kan dock finnas lagar och skyldigheter som vi som företag behöver förhålla oss till som gör att vi behöver spara dina uppgifter längre. Vår målsättning är dock att alltid hålla de sparade uppgifterna till det som är nödvändigt för att uppfylla dessa krav.

Vilka rättigheter har du?

Som kund hos The Occasional Rider har du ett flertal rättigheter som du skall känna till.

Du har rätt att:

  • kostnadsfritt (en gång per år) begära att få ett utdrag över vilka uppgifter som finns registrerad om dig
  • få de uppgifter som finns om dig korrigerade så de är korrekta och aktuella samt rätt att begränsa hur vi behandlar dem tills de blivit korrigerade
  • få dina uppgifter raderade så länge det inte finns lagar och regler som tvingar oss att bevara dem eller om det kan anses finnas en intresseavvägning för oss att behålla dem. En intresseavvägning har du dock alltid rätt att bestrida
  • dra tillbaka ett tidigare samtycke
  • lämna klagomål om behandlingen av dina uppgifter till Datainspektionen.

Vill du veta mer?

Vi hoppas detta gett dig information om hur vi behandlar dina personuppgifter som gör att du känner dig trygg att vara kund hos oss.

Skulle du ha ytterligare frågor och funderingar kring vår personuppgiftspolicy eller har frågor kring vilka uppgifter vi lagrar om dig så finns vi tillgängliga för dig via någon av våra kommunikationskanaler.

Med vänlig hälsning,

The Occasional Rider

Stockholm