Hoppa till innehållet

Issue #2 - The Distinguished Gentleman's Ride


The Occasional Rider är åter igen med och stödjer Distinguished Gentleman's Ride. Årets event går av stapeln söndagen 21 maj.

Distinguished Gentleman's Ride (DGR) är ett globalt motorcykelevent som hålls årligen för att uppmärksamma och samla in pengar till forskningen kring prostatacancer och mäns mentala ohälsa. Sedan starten 2012 har DGR varit med och samlat in motsvarande 37,5 miljoner dollar till forskningen.

Själva eventet går ut på att man klär upp sig i en klassisk ”dapper” klädsel (tänk Mad Men) och sedan kör man tillsammans i en stillsam och ordnad motorcykelkortege genom city. Hela eventet är städat och är alltid väldigt uppskattat av både deltagare och åskådare. Trots namnet så vänder det sig såklart både till gentlemen och gentlewomen.

Eventet är gratis att delta i men kräver att man föranmäler sig på https://www.gentlemansride.com/.

I skrivandets stund finns det event planerade i följande svenska städer: Stockholm, Göteborg, Lidköping, Västervik, Sundsvall. Det går även bra att starta ett egen DGR-ride i en annan stad. Mer info om det finns på https://www.gentlemansride.com/about/host-a-ride

En missuppfattning är att DGR endast vänder sig till dig som kör Triumph men det stämmer inte. Många olika typer av motorcyklar är välkomna att delta även om eventet gärna ser att man kör med äldre motorcyklar. Stilguide för vilka motorcyklar som man kan komma på hittar ni på https://www.gentlemansride.com/about/style-guide

Även om du inte själv vill eller kan delta så går det ändå att bidra till eventet genom att sponsra en annan förare.

Distinguished Gentleman's Ride 2023

 The Distinguished Gentleman's Ride 2023 Women Edition

 

 

 

0 Kommentarer

Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Vänligen notera: Kommentarer måste godkännas innan de visas.